Microsoft Flow

Microsoft Flow wordt met Office365 licentie meegeleverd, het is een bijzonder product omdat dit programma ook buiten de grenzen van Office365 werkt. Er zijn vele connectoren van leveranciers anders dan Microsoft beschikbaar!

Van het connecteren van social media tot het automatiseren van grote stromen facturen, wat je kan vastleggen in een werkstroom schema is vrijwel altijd met oplossingen met Microsoft Flow te verwezenlijken. Vooral als je handig bent met JSON is vrijwel alles mogelijk. Hoewel even zoeken naar wat je wilt en je vind op internet allerlei beschrijvingen en voorbeelden. Je ziet dat dit product nog volop in ontwikkeling is, er komen dagelijks nog nieuwe kant en klaar stroomschema producten beschikbaar.

Microsoft Flow wordt gepositioneerd om door gebruikers gebruikt te worden, het is laagdrempelig en eenvoudig in gebruik, hoewel je het net zo moeilijk kan maken als je zelf wil.

flowsheetHet blijft nog altijd van belang om van te voren heel goed je te automatiseren proces te beschrijven en inzichtelijk te maken. Pas daarna gaan nadenken over hoe je dit met een tool kunt automatiseren. Dit voorkomt een heleboel opnieuw beginnen en ergernis.

Er zijn twee soorten licenties, Microsoft Flow 1 die met b.v. de E3 licentie meekomt en de Microsoft Flow 2, hiermee kom je hoger op de prioriteitenlijst te staan bij het uitvoeren van je flows.

Vitimo BV heeft al diverse projecten uitgevoerd waarbij zowel ondersteuning en/of implementaties van Microsoft Flow heeft uitgevoerd. Projecten waarbij support vragen via email afgehandeld en gemanaged worden en inrichten van facturatie stromen. Neem geheel vrijblijvend contact op met ons voor meer informatie!

Kees Fransen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: