Projectadministratie en planning tool

Vitimo BV heeft voor Van Veen Grondwerken BV een mooie Projectadministratie en planningstool ontwikkeld. Met deze tool wordt de administratieve last van Van Veen Grondwerken BV verlicht.

Met de geïntegreerde klantenmodule en het projecten beheersysteem is het een time saver doordat een project nu éénmaal wordt ingevoerd, de planning van items is in verschillende situaties eenvoudig aan te passen, volledig afgestemd op het proces welke op dat moment uitgevoerd wordt.

Uitgangspunt was dat het maken en bijhouden van de planning zo eenvoudig mogelijk was, eenvoudiger als met Excel in een platte data tabel.
Dit is bijzonder goed gelukt. Door gebruik te maken van de laatste ontwikkeltools van Microsoft, en het kunnen laten zien wie er op een bepaalde datum/registratie zijn ingepland, is alles op één scherm duidelijk en overzichtelijk beschikbaar.

Proces overzicht

Bij het aanmaken van een offerte kan een project aangemaakt worden met de status Offerte. Bij het aanmaken van het project wordt automatisch een folder aangemaakt in Office365 waar alle projectbestanden opgeslagen kunnen worden. Deze locatie wordt ook opgeslagen in de project kaart. Hierdoor zijn de gegevens één klik weg.

Indien het project een opdracht wordt zal in het urenregistratiesysteem het project beschikbaar komen waar de medewerkers de uren op kunnen schrijven. Indien er medewerkers gepland moeten worden op het project kan deze functie in de projectkaart aangezet worden. Hierdoor verschijnt het project in het planningsscherm.

Er zijn verschillende mogelijkheden om medewerkers in te plannen, afhankelijk van de situatie kan gekozen worden om het met de snelle invoer te doen via het planningsoverzicht scherm of via het planningsview scherm.

Met de meer grafische weergave is de impact van aanpassingen direct zichtbaar, door de eenvoudige manier van aanpassen is het goed te gebruiken bij last minute wijzigingen.

Een planningsitem is minimaal 1 uur. Van Veen Grondwerken BV heeft ervoor gekozen om meerdere medewerkers op één planningsregistratie in te vullen. Het is mogelijk om een registratie over meerdere dagen te laten vallen. Het is ook mogelijk om een aantal duplicaten te maken waar alle gegevens afzonderlijk aan te passen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: