OneDrive bestanden herstellen en Windows Defender neemt ransomware bescherming een stap verder

Met de april update komt ook een mooie uitbreiding, namelijk dat bij Ransomware detectie automatisch bestanden op de Office365 OneDrive worden herstelt.

Hieronder een automatisch vertaald blogpost van Aaron Rimmer Microsoft.

Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat zij zijn integratie van OneDrive bestanden herstellen en Windows Defender Antivirus Windows 10 om gebruikers te beschermen tegen ransomware-aanvallen. Het bestellen van deze integratie kunnen profiteren, gebruikers moeten hun bestanden opslaan op OneDrive. Als een bedreiging van de ransomware te op het apparaat vinden is, Windows Defender stuurt gebruikers van de dreiging, helpen ze de ransomware verwijderen van het apparaat.

Naast dat, zal Windows Defender Antivirus nu gebruikers de mogelijkheid bieden  OneDrive bestanden te herstellen naar de status waarin die zich bevonden voordat de aanval optrad. Dankzij de ver doorgevoerde integratie, zal de datum en de tijd dat Windows Defender de aanval ontdekt worden vooraf geselecteerd in bestanden herstellen, het proces is eenvoudig te gebruiken voor de consument.

Deze integratie van OneDrive bestand herstellen en Windows Defender Antivirus zal beschikbaar zijn voor Office 365 Home, Office 365 Personal en OneDrive voor zakelijke gebruikers. Microsoft is begonnen met de uitrol van deze functie op Windows Insiders, in de komende weken zullen alle Windows 10 April 2018 Update gebruikers kunnen genieten van deze functie.

restore drives

Bron: Microsoft

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: