Power to the people

Een mooie slogan die ik laatst ergens even snel las, die zin bleef een tijdje bij me hangen, alhoewel ik de context volledig ben vergeten. Nadenkend over deze slogan is het precies waar Office365 (en de meeste andere producten) van Microsoft over gaat. Het empoweren van de medewerkers, geef ze tools zodat ze zelfstandig hun eigen processen kunnen verbeteren.

Dit gaat bij veel bedrijven tegen het geloof van de ICT afdeling in, deze wil namelijk zoveel mogelijk in control zijn met het resultaat dat de medewerker zijn tools bijna niet mag gebruiken. Gelukkig zijn er ook bedrijven waar dit wordt gestimuleerd en de keus bij de medewerker laat of ze hulp van de ICT afdeling willen of het zelf uit willen vogelen.

Neem bijvoorbeeld Microsoft Flow, een prachtige workflow engine juist gemaakt om door de medewerker gebruikt te worden. De medewerker kan hiermee een deel van zijn werk handig automatiseren, een soort micro werkplek automatisering, wellicht vergelijkbaar met de oude vertrouwde MSDOS batch bestandjes die vroeger te pas en te onpas werden gebruikt. De medewerker kan naar hartenlust deze flow techniek gebruiken, hij of zij heeft alleen toegang tot die resources waartoe deze is gemachtigd. Je kan je afvragen of dit nu zoveel kwaad kan… Een goede ICT afdeling faciliteert de medewerkers bij het gebruiken van de ICT middelen en kan een oogje in het zeil houden. De medewerker wordt alleen maar meer gemotiveerd als deze meedenkt met het vormgeven van zijn werkproces.

Hoewel je mooie grote projecten kan automatiseren met Microsoft Flow blijft het een persoons- team gebonden applicatie. Anders dan de conventionele workflow engines. Dit maakt het een heel ander systeem, waardoor de slogan ‘Power to the people’ ineens van toepassing is.

Power to the People

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: